Apie gitaras

30/12/2010 19:00

 

Gitarų rūšys

Gitarų yra įvairiausių rūšių ir formų. Pagrindinės gitaros rūšys yra:

 

 

1. Akustinės gitaros

Photobucket

Pagrindinis šių gitarų skyrimo bruožas yra metalinės stygos. O šiaip jos sandara mažai kuo skiriasi nuo kitų gitarų. Skamba gana aštriai palyginus su kitomis gitaromis, todėl tinka akustiniam rokui, baladėms, bliuzui ir t.t. Klasikinius kūrinius atlikti su šia gitara sunkoka, nes klasikiniuose kūriniuose daug 

sudėtingų akordų formų, kurias grojant reikia tiksliai ir iki galo prispausti stygas.

 

 

 

 

 

 

 

2. Klasikinės gitaros

Photobucket

Nuo akustinės gitaros jos skiriasi tuo, kad turi platesnį grifą, jų stygos yra nailoninės (sintetinės) bei galvoje yra skylės, kuriose įtaisyti šiek

 tiek kitokie stygų tempimo mechanizmai nei akustinėje gitaroje. Todėl jų skleidžiamas garsas yra švelnesnis ir šiek tiek tylesnis. Jau iš pavadinimo suprantate, kad šios gitaros daugiausiai skirtos groti klasikiniams kūriniams. (P.s. Žinoma nieks nedraudžia groti ir visai kitokio pobūdžio kūrinius)

 

 

 

 

 

 

3. Elektroakustinės gitaros

Iš išorės ši gitara niekuo nesiskiria nuo akustinės, tačiau viduje yra įmontuota įgarsinimo įranga, kurios pagalba garsas yra perduodamas į garsiakalbį.

 

 

4. Elektrinės gitaros

Photobucket

Tai bene populiariausios gitaros. Jomis grojamas rokas, metalas ir t.t. Jos tiek forma, tiek sandara skiriasi nuo akustinių ir klasikinių gitarų. Išsiskiria iš kitų tuo, kad turi įgarsinimo sistemą ir tiltelį, kuris gali vartytis (tokiu būdu išgaunamas tempimo (bend) efektas).

 

 

  

 

 

Tipinė gitaros sandara

 Tai akustinės gitaros sandara, tačiau šias detales turi beveik visos gitaros.Photobucket

Straipsnį parašė Edvinas