Kaip taisyklingai laikyti gitarą?

30/12/2010 19:01

 

Taisyklingas gitaros laikymo būdas:

 

1. Atsisėdame...

2. Jei esate dešiniarankis(-ė), tai gitarą turite padėti ant dešiniosios kojos šlaunies kairiąja ranka laikant gitaros grifą. Kairiarankiams, ant kairiosios kojos, laikant grifą dešiniąja. Kadangi nieks negimė mokėdamas gitara groti, tai grojimas yra kiekvienam naujas dalykas, todėl manau, kad nėra svarbu kairiarankiui groti būtent kaip liepiama kairirankiams... P.S. Aš pats esu kairiarankis, tačiau groju dešiniarankio gitara. Tačiau jei jau sugalvojote groti gitara kairiarankiams, tai ir gitarą turite įsigyti skirtą kairiarankiams (Tokių gitarų bei detalių joms gauti yra šiek tiek sunkiau nei dešiniarankių gitarai).

3. Nelenkite stuburo. Jis turi būti tiesus.

4. Dešiniarankis dešine ranka apglėbia gitarą ir ranką pasideda ant gitaros korpuso (Jokiu būdu nelaikykit rankos ore, nes ilgai taip nepagrosit). Kairiarankiams viskas atvirkščiai.

5. Dešiniarankis muzikantas kaire ranka užspaudinėja stygas, o dešine jas užgauna (brazdina). Kairiarankiams viskas atvirkščiai.

6. Norėčiau atkreipti dėmesį dėl rankos, kuria braukote per stygas... Dėl to, kad lengviau susigaudytumėte kur yra kuri styga, patartina tos rankos riešą padėti ant gitaros tiltelio.

Straipsnį parašė Edvinas