Oro gitara

28/01/2011 12:25

 

 "Oro gitara"

 

Linksmos naujienos! Neseniai beklaidžiodamas po beribį internetą aptikau tokį netgi pavadinčiau reiškinį, kaip "Oro Gitarą" (Air Guitar). Tai galima vadinti parodija, kai žmogus, sakykime atlikėjas užlipęs ant scenos groja nematoma, "oro" gitara. Iš tiesų tai tik manau puikūs šokėjai, kažkada gyvenime rankose laikę gitarą. Arba ne.... :D Dažniausiai išsirenkama trankesnė, judresnė muzika, kaip rokas ar metalas ir visa gitaros muzika įmituojama gestais. O įmituojama visai neblogai, pažymimi rifai, ritminės partijos. O kas įdomiausia jau penkiolika metų vyksta pasauliniai šio užsiėmimo čempionatai ir išrenkami čempionai.

2010 metų rugpjūčio 27 dieną, Suomijoje vyko penkioliktasis čempionatas. O kaip gi čempionatas be čempiono... Čempionu buvo išrinktas veikėjas Sylvain Quimene (prancūzas), oro gitaristo slapyvardžiu "Günther Love". Man pasirodė, kad tai "Borato" giminaitis. :D

Photobucket

O štai ir jo pasirodymas:

 

 Galiu pasakyti visai linksmas ir smagus pažiūrėti užsiėmimas. Juk kartais ir patys "pagrojame" oro gitara, kai išgirstame labai įtraukiantį gabaliuką, kuriame skamba puikus solo rifas. Mane pvz. visada vežė AC/DC "Thunder Truck" intro dalis... ;)

O patys "Oro gitaristai" skelbia:

" ORO GITARISTŲ PASAULIO ČEMPIONATAS skirtas remti taikai pasaulyje.  Pasak ORO GITARISTŲ ideologijos, karai pasaulyje baigtūsi, nustotų keistis klimatas ir visi blogi dalykai išnyktų, jei visi pasaulio žmonės grotų ORO GITARA.  Štai kodėl visa visata po turnyro yra kviečiama groti ORO GITARA už taiką pasaulyje."

Originalas (https://www.airguitarworldchampionships.com):

"The purpose of the Air Guitar World Championships is to promote world peace. According to the ideology of the Air Guitar, wars would end, climate change stop and all bad things disappear, if all the people in the world played the Air Guitar. This is why the whole universe is invited to play the Air Guitar for the world peace at the end of the competition."