"MISA" - skaitmeninė gitara

10/12/2011 11:18

"MISA" - skaitmeninė gitara

 

Beveik visi esame girdėję apie kompiuterinį žaidimą "Guitar Hero" ir daugelis gitaristų vadinamus "Guitar Hero" virtuozus, kurie tvirtiną esą gitaristai atvirai išjuokiame, tačiau technologijų pažanga ir modernios idėjos privedė prie pilnai skaitmeninės gitaros atsiradimo, kuri yra vidurkis tarp tikros gitaros ir skaitmeninio "Guitar Hero" žaisliuko...

Kaip tvirtina patys gamintojai "Misa" skaitmeninė gitara yra naujas būdas groti elektroninę muziką bei paskatinimas ekperimentuoti ir bendradarbiauti instrumentinės bei elektroninės muzikos atlikėjams. Programinės įrangos inžinierius Sidnėjuje, Australijoje sukūręs "Misa" tikisi, kad šis instrumentas pagelbės muzikantams groti elektroninę muziką gyvoje aplinkoje, t.y. ne sėdint prie garso procesoriais ir aibėmis monitorių bei pultų apginkluotų kompiuterių.

Tačiau jisai tvirtina: Nelyginkite "Misa" skaimeninės gitaros su akustine ar elektrine gitara. Pastarosios yra visiškai skirtingo tipo instrumentai, skirtingoms muzikos formoms bei atlikimui. "Misa" skirta būtent elktroninei muzikai, o ne kaip pakaitalas klasikiniam gitaros įsivaizdavimui ir naudojimui.

Taigi galima teigti, gal ši skaitmeninė gitara yra tiesiog patogesnė ir artimesnė realiems instrumentams skaitmeninio sintezatoriaus versija. 

"Misa" naudoja atvirojo kodo programinę įrangą paremtą Linux platforma. Pati gitara yra garso sintezatorius ar tiksliau MIDI kontroleris, apginkluotas 500MHz 86 bitų AMD Geode procesoriumi. Natos yra išgaunamos pagal gitaros kakle nuspausto klavišo ir grafinio vaizdo, gauto 800x600 taškų lietimui jautriame ekrane kombinaciją. 

Kol "Misa" yra tik ką pagamintas produktas, kainos gerokai kandžiojasi, tačiau manau ilgainiui kainos kris. Tikiu, kad ši gitara turi potencialą būti tobulinama ir po kurio laiko gali tapti lygiai tokia pati eatsiejama muzikos pasaulio dalimi, kaip kadaise elektrinė gitara.

"Misa" skaitmeninė gitara: