Google Chrome app'sai

28/07/2012 07:56

 

Google Chrome app'sai

Visi Google Chrome vartotojai tikriausiai pastebėjote jau nebe visai naują šios naršyklės priedą - galimybę prikabinti programėles ir iš skilties "programos" jas paleisti. Programėles galima gauti iš "Chrome Web Store" aplikacijos, kuri visada būna įtaisyta "programos" skiltyje pagal nutylėjimą. Be to šios aplikacijos negalima ištrinti. Kas neturite Google Chrome galite ją atsisiųsti čia. O atsisiųsti tikrai verta, nes tarp kvailų, kartais linksmų žaidimukų ir kitų aplikacijų slypi išties neblogų programėlių gitarai. Kitaip šis straipsnis čia nepasirodytų... ;)

Taigi štai keleto programėlių sąrašas, o kitas galėsite susirasti naudodamiesi paieška...

Nr. 1

Guitar Pro Viewer online I

 

Šios aplikacijos pagalba galima peržiūrėti ir paleisti groti "Guitar Pro" failus, kuriuos beje galima surasti pačios aplikacijos pagalba. Kaip ir pačioje "Guitar Pro programoje" taip ir čia galima dirbti su tekeliais - užtildyti takelį, įjungti solo režimą ar reguliuoti atskirų takelių garsumą. Labai patogi ir greita priemonė grojantiems gitara (jei atitinkamai didelė interneto sparta). Nuorodoje viršuje nurodyta programos versija, kuri įdiegus tampa naršyklės plėtiniu, tad programos ikonėlė atsiranda šalia veržliarakčio kairiajame viršutiniame kampe.

O čia programos versija, kuri įdiegiama kaip app'sas : Guitar Pro Viewer online II

Nr. 2 

Naudoję "APGuitar Tuner" manau supranta, kad kompiuteris, ypač nešiojamas, yra visai patogi ir tiksli priemonė suderinti gitarai. Tačiau paimkime situaciją, kai atsiduriate ne prie savo kompiuterio, kuriame nėra "APGuitar Tuner", o gitarą suderinti juk reikia.  

Taigi štai jums virtualus gitaros derintuvas online: Online guitar tuner

 

Išbandytas ir veikia tikrai sklandžiai. Gal kiek jautrokas pašaliniam garsams, jei derinimui naudojate mikrofoną, tačiau derina tiksliai ir greitai.

Nr. 3

Akordų sąrašas/akordų paieška, dermės, klausimų viktorina ir dar daug galimybių: Guitarist's Reference

 

Patogi priemonė besimokinantiems groti gitara. Viktorina žinių patikrinimui, gitaros derinimo patarimai, akordų paieška pagal formą, formos parodymas pagal akordo vardą, natų vietos parodymos gitaros grife, dermių formos ir galimybė jas paleisti groti.

 

Toliau pasinaudokite paieška ir tikrai kiekvienas rasite naudingų aplikacijų, kurios padės jums lavinti grojimo įgūdžius ar tiesiog palengvins naudojimąsi gitara.