Neįprastas grojimas gitara...

02/05/2011 11:04

Neįprastas grojimas gitara...

 

Šiame straipsnyje norėčiau pakalbėti apie du žmones, kurie groja gitara, tačiau ne tuo įprastu būdu kaip mes esame įpratę matyti. Tai du perspektyvūs ir jauni gitaristai: Andy McKee ir Zack Kim.

 

Andy McKee

 

Tai Amerikiečių "fingerstyle" stiliaus gitaristas. Gimė Kanzase (JAV) 1979 m. balandžio 4 d. Pradėjo groti gitara nuo 13 metų (pirmoji jo gitara buvo - klasikinė), tačiau šio tipo gitara jo nestebino... Andy 16 gimtadienio proga, jo pusbrolis (grojo elektrine gitara) nuvežė jį į gitaristo "Preston Reed" tobulinimosi kursus. Būtent ten Andy Mckee susidomėjo Reed'o grojimo stiliumi ir pats pradėjo mokytis sudėtingesnę gitaros grojimo techniką, tokią kaip tapping.

Taigi, Andy grojimo stilius ir jo sukurtos kompozicijos pritraukė daugelio žmonių dėmesį. Pati reikšmingiausia jo karjerai, 2006 metais sukurta daina pavadinimu "Drifting". Šis kūrinys pritraukė begales žiūrovų Youtube ir MySpace tinklapiuose.

Pažiūrėkite šio kūrinio video: 

 

O šis video, tai Andy įkvėpėjo ir mokytojo Preston Reed kompozicija:

 

 

 

Zack Kim

 

Tai Korėjos gitaristas gimęs 1983 gegužės 5 d. Zack Kim pasauliui yra žinomas kaip "Laisvų rankų" ("free hands") technikos virtuozas. Tai grojimo technika, įtraukianti tapping techniką, kai grojama ir kaire ir dešine ranka vienu metu (visąlaik grojama tapping technika). Daugelis pasaulio gitaristų groja "free hands" viena gitara, tačiau Zack Kim iš kitų gitaristų išskiria tuo, kad jis groja dviem gitarom vienu metu: kairė ranka groja viena gitara, o dešinė - kita...

Taigi, pažiūrėkite video kaip visa tai atrodo:

 

 

"Free hands" technika grojant viena gitara: