Tommy Emmanuel - gimęs gitarai

30/12/2010 12:32

 

Tommy Emmanuel – gimęs gitarai

 

Šįkart noriu jums papasakoti apie dukart "Grammy" apdovanojimo laureatą – Tommy Emmanuel, vieną iš Australijos gerbiamiausių muzikantų. Tai legendinis gitaristas turintis profesionalo karjerą, kuri tęsiasi beveik penkis dešimtmečius ir kertasi su keleta viso pasaulio puikiausių muzikantų. Nepasisant to, kad Australijoje jis dievinamas, Tommy turi tūkstančius gerbėjų visame pasaulyje. Tommy savo unikalų grojimo stilių vadina "finger style" (pažodžiui – pirštų stilius), tai yra gebėjimas gitara groti kaip pianistas – visa dešimčia pirštų. Vietoje visos grupės, groti melodijai, ritmui, bosams ir būgnų partijoms Tommy groja visa tai vienas ir dar daugiau, naudodamas tik gitarą. Gitaros legenda Chet Akins buvo vienas Tommy įkvėpėjų vaikystėje. Būtent įkvėptas šio gitaristo Tommy išbandė "fingerpicking" stilių. Tačiau po poros dešimtmečių Atkins'as pats tapo vienu iš didžiausių Tommy Emmanuel gerbėjų.

Photobucket

Buvo laikas, kai Tommy grojo su grupėmis, tačiau dabar dažniausiai galime rasti jo unikalias solo partijas. Linksmas, energingas ir svarbiausia unikaliai talentingas gitaristas savo muzika gali įkvėpti ne vieną. O kai matome įsijautusį Tommy improvizuojantį bliuzo stiliuje ne vienas pradedame šokčioti, nes ramiai išsėdėti tikrai sunku.

Photobucket

Ne kartą galime išvysti Tommy grojantį gana "nubrazdinta" apsilupusia gitara, bet tai patikėkite ne dėl gitaros nepriežiūros. Jei teko patiems išvysti jį grojant, manau abejonių nekils, kodėl ta gitara taip apsilupa. ;D

Photobucket

 

 

 

 

Atsiprašau dėl prastos kokybės, kažkodėl aukštos kokybės šių dainų įrašų su Tommy Emmanuel "YouTube" mažoka...

Daugiau informacijos asmeniniame tinklapyje: www.tommyemmanuel.com

O čia galite iš mūsų archyvo atsisiųsti jo dainų "Guitar Pro" formatu: E, F, G, H